Zacht zijn voor je zelf

 in Blog

In mijn coachingspraktijk kom ik vaak in contact met mensen die willen voldoen aan een hoge innerlijke norm. De lat wordt voor henzelf hoger gelegd dan voor anderen in hun omgeving. Dit kan persoonlijke groei of het inslaan van nieuwe wegen in de weg staan. Immers, als iets niet lukt dan kan men sterk oordelen over zichzelf, waardoor in de toekomst een stap maar niet wordt gezet.

Bewust zacht of mild zijn voor jezelf is dan een mooi middel om een persoonlijke transitie te ondersteunen. Door kleine stapjes te zetten naar een persoonlijk doel buiten de eigen comfortzone kan een verandering door jezelf te weeg worden gebracht. Als iets niet lukt zou  je daar mild over kunnen oordelen (het  accepteren), waardoor de volgende keer weer een stap in persoonlijke groei kan worden gezet.

Om dit proces te ondersteunen zijn rustmomenten belangrijk. In deze tijd waarin maakbaarheid en het najagen van geluk als vanzelfsprekend worden beschouwd, is het goed om een tegengeluid te laten horen. Onderstaand een video van een treffende lezing van de Belgische psychiater Dirk De Wachter.

Video Dirk De Wachter – Leuk leuk leuk

avatar

Dit is uit een uitzending van Brainwash (NPO)

 

 

Recente berichten
Stuur een bericht

of bel 06 407 444 94

Niet leesbaar? Nieuwe anti-spam code captcha txt